Kind en Jeugd

Als ouder maakt u zich soms zorgen over uw kind. Dat hoort er nu eenmaal bij. Wanneer ‘een beetje zorgen maken’ overgaat in ‘echt zorgen maken’, kunt u terecht bij de Kind en Jeugd (K&J) psychotherapeut. Want als ouder kunt u zich behoorlijk onzeker en onmachtig voelen: hoe ga ik hier mee om? U kunt in deze gevallen bij mij terecht.

Met welke klachten kan uw kind bij mij terecht?
De klachten/problemen die ik behandel zijn: Autisme spectrum problematiek, angst, dwang, stemmingsproblemen, gedragsproblemen, gezins- en studieproblemen. Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van adolescenten/jongeren met emotie regulatie en identiteitsproblematiek. Specifiek voor sociaal angstige kinderen, zoals kinderen met autisme, werk ik soms samen met mijn gecertificeerde therapiehond. Uiteraard alleen als dat door alle partijen wordt goedgekeurd.

Wanneer een kind jonger is dan 16 jaar, is van beide ouders (indien gedeelde voogdij) toestemming nodig om met het kind te kunnen werken. Een jongere van 16 mag zichzelf aanmelden. Het komt ook voor dat wij alleen met de ouders werken, om op die manier het kind of de jongere te helpen. Wanneer een kind in behandeling is, worden ouders ook betrokken.

U kunt een verwijsbrief krijgen van de huisarts  voor bggz of sggz, of van het wijk kind en jeugdteam. Ik heb een contract met de gemeente Amsterdam en Amstelveen.